Weekly Quiz - November 15th

Every week we recap what has happened in the world this week. Will you get the answers right?

Question 1: Which room was the Treaty Of Versailles signed in?

Answer: The Hall Of Mirrors at the Palace of Versailles. 

Lear more here

Question 2: What was Earth’s biggest tornado?

Answer: The widest tornado ever recorded struck El Reno, Oklahoma in 2013 killing 9 people.

Learn more here 

Question 3: What marked the end of WW1?

Answer: The signing of the first Armistice on the 11th hour on the 11th day of the 11th month of 1918.

Learn more here 

Question 4: Which two countries have suffered from a bizarre mouse plague?

Answer: Australia and Western China.

Learn more here 

Question 5: In which country was cannibalism a cultural tradition?

Answer: In the jungle of Papua New Guinea, the Biyani tribe killed and ate fellow tribe members suspected of sorcery.

Learn more here 

Question 6: Where was an 8,000 year-old structure found this week?

Answer: NASA released new pictures of a structure on the ground in Kazakhstan ranging in size from 90 to 400 meters.

Learn more here

Question 7: In which Island were orang-utans attacked by local?

Answer: Burning forests in Borneo caused a mother and baby orang-utan to flee the wild and land in the unfortunate hands of locals.

Learn more here

Question 8: Where did NASA discover floating ice mountains?

Answer: The dwarf planet Pluto! It’s mountains have more in common with the icebergs than the mountains on Earth.

Learn more here

Question 9: Which natural disaster is one man trying to harness its energy to power the world

A: A Tornado

Learn more here

Question 10: What was discovered  in a Chinese tomb this week?

A: Two million 2,000 year-old coins

Learn more here

Discuss this article

Newsletter

Never miss a Nat Geo moment

Your email address
Submit